Uutiset

9.8.2020Karhun metsästys 2020!Lue lisää »25.7.2020SähköpostiosoitteetLue lisää »25.7.2020Talvikokous pöytäkirjaLue lisää »

Uusimmat kuvat

Hitsin Korona

Perjantai 27.3.2020 klo 14:30 - Terhi

Heipähei kaikille:)

Inhottavasti tämä Korona nyt sotkee kaiken. Sääntömääräiset talvikokoukset,niin johtokunnan,kuin seuran jäsenille ja myös hirviporukan on jouduttu perumaan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Ampumaradan kunnostusehdotuksia

Lauantai 17.8.2019 klo 20:17 - Terhi

TÄÄLTÄ LÖYTYY!!

Olen tehnyt ampumaradan tarkastusmuistion pohjalta radoille kunnostus ehdotuksia. Näistä valitaan yksi, josta teen kunnostussuunnitelman ympäristönsuojeluviranomaiselle. Ehdotuksen jälkeen on vielä selvennystä...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Ampumarataa ja paljon muuta!!

Sunnuntai 4.8.2019 klo 15:18 - Terhi

Heipä vaan tooodella pitkästä aikaa!

Paljon on tapahtunut tässä viimeisestä kirjoittelusta. Muutenkin, kuin että pj asustelee nykyisin Laukaassa.

Osan on voinut hoitaa etänä,sekä olen saanut mukavasti apuja sieltäpaikan päältä,kiitokset :)

Ampumarata on jälleen huomiomme kohteena. On ollut aikamoista vuoristorataa,kuten moni on varmaan huomannut.

Omistaja alueella on vaihtunut,joka aiheutti meille myös osittain karvaan pettymyksen Saukkosuon altaiden osalta. Sinnekkinhän meillä oli kunnostussuunnitelmaa jo...mutta kaikkea ei voi saada ja näillä mennään. Eli tämän hetkisen tiedon mukaan saukkosuon altaat EIVÄT OLE SEURALLA METSÄSTYSKÄYTÖSSÄ!

Ampumaradan suhteen taas mennään siellä ylhäällä ;) eli uuden omistajan, sekä ympäristölupa viranomaisen myönteisellä tuella voimme aloittaa ratojen kunnostamisen ympäristölupaehtoja noudattaen!! JESSSS :D

Tästä lisää kokouksessa..Mutta alkakaahan varustautumaan ampumaradan kunnostustalkoisiin!! niitä muutamia tulee tässä syksyn mittaan olemaan. Ja jos oikein rivakasti saadaan tehtyä ja tarpeita paikalle,on tarkastaja luvannut huolehtia meille toimintaluvan mahdollisimman pian,meille on siltäkin suunnalta sattunut todella asiansa osaava,niin tarkastus,ohjeistus kun "maalaisjärjenkin" suhteen (se kun tuntuu olevan katoava kansan perinne nykyisin;) )

Eli nyt isolla porukalla jäsenet kokoukseen!!

Ai niin,pikkuisen negatiivistakin olisi....

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Uutta

Tiistai 26.2.2019 klo 21:09 - Terhi

Heipä vaan kaikille!

Tuli tänään istuttua auton (no joo,pajeron ;) ) ratin takana sellaset kuutisen tuntia. JOhtokunta järjestäytyi uuteen toimintakauteen ja tämän jälkeen jatkettiin palaveeraamalla Piiroiset oy:n kanssa. Jarkko ja Pasi? Anteeksi jos muistan nyt väärin...

Ehkäpä tästä kaiken "säätämisen" jälkeen hyvä tulee ja pääsemme hyvässä yhteisymmärryksessä toimimaan jatkossa. Nyt näyttäisi taas olevan valoa tunnelin päässä ja saamme vihdoin ja viimein ampumaratoja pyörimään! Hommaa tulee olemaan paljon ja varoittelenkin jo nyt,että kannattaa asennoitua useampiin talkoisiin! Mutta onhan meillä reserviä ja varmasti nohevaa porukkaa tekemään,niin en siitä ole yhtään huolissani.

Lue lisää »

1 kommentti .

Vuosikokoushöpinöitä

Tiistai 29.1.2019 klo 18:04 - Terhi

Hei vaan piitkästä aikaa kaikille!

Niin se vaan vuosi taas meni. Ilmoitin vuosi sitten talvikokouksessa, että olisi aika vaihtaa puheenjohtajaa. Pah, lupauduin(taas) jatkamaan vuoden eteenpäin. Kummasti kertyy kaikenlaista"säätöä ja säpellystä" ;)

Noo, yritän edelleen parhaani ja sittenpä se selviää mihin se riittää...

Minut valittiin (hätäpäissään ;) ) vuoden erähenkilöksi, kiitokset siitä. Tosin uskoisin että meillä seurassa olisi ollut useampi,kenelle se olisioikeasti kuulunut. Tänä vuonna taisi muut asiat mennä pikkusen tuon valinnanmietinnän edelle :D Vaan todella hienoa oli kokouksessa vallinnut yheisymmärrys ja fiilis!! Kiitokset kuuluu kaikille teille! Täällä seuran sivuillakin on jossain kommenttimahdollisuus, kait? Niin eikun vaan kommenntia kehiin, tai kellä Fb,niin siellä on Kalliosuon Erämiehillä oma suljettu ryhmä...

Toivotaan vielä loppu jahtikaudeksi hyviä kelejä ja turvallisia jahteja,niin ja kuumia piippuja :)

Sihteeri Jari varmaan laittaa tänne sitä kokouspöytäkirjaa talvikokouksesta, kunhan saapi käytettyä sen tarkastettavana. Näkevät hekin,jotka eivät kokoukseen päässeet.

Kommentoi kirjoitusta.

Talvikokous

Lauantai 10.3.2018 klo 21:30 - Terhi

Hei pitkästä aikaa kaikille!

Olen muuttanut :) Nykyisin asustellaan Laukaassa Vuonteella ja näinollen välimatka pikkusen kasvoi sinne"toimintapaikalle". Talvikokouksessa yritettiin saada pj:n paikalle joku,joka olisi siellä lähempänä ja jolla olisi enemmän aikaa hoitaa seuran asioita,mutta (kumma juttu), ei halukasta tähän huipulle oikein ollut,joten jatkan nyt ainakin vuoden eteenpäin :) Hommat on miunulla levällään edelleen. Siellä asuessa tuppasi talon lämpimänä pitäminen viedä puhtia,täällä vielä toistaiseksi on muuttotavarat osin vielä löytämättä paikkaansa,töihin kiinni pääseminen on pikkuhiljaa menossa ja aikataulujen järkkääminen on nyt menossa. Jospa täällä saisi taas puhtia kekkailla kaikkea mukavaa ;) Tosin sen verran palautetta pitää antaa,että osallistumisprosentti järjestettyihin juttuihin on ollut todella laimeaa :(

Kokouksessa valittiin myös uusi sihteeri,joka onkin jo ennestään tehnyt niitä hommia, samoin rahastonhoitaja valittiin erikseen. Eli sihteerinä Jari Eskelinen ja rahastonhoitajana Osmo Rönkkö, eli nyt on minulla oikein asianosaavaa persiille potkijaa :D

Ampumaradan tilannetta tässä nyt odotellaan, josko VIHDOIN saataisiin asialle päätös/etenemään ja toivottavasti meilee positiiviseen suuntaan, peukut pystyyn kaikki!

Kevät tulee pikkuhilja. Toivotankin kaikille teille oikein hyvää ja aurinkloista kevättä!!

Kommentoi kirjoitusta.

Tuumailuja

Perjantai 8.9.2017 klo 11:55 - Pj

Heipähei pitkästä aikaa tännekkin puolelle!!

Aika menee kuin siivillä,mutta toivottavasti ei käy rikko ja tumpsaha alas ;)

Olen tässä nyt pyöritellyt miljoonaa asiaa yhtäaikaa ja kaikki on vähän sekaisin. Ampumaradan kanssa hommat ei edisty,tai edistyy,mutta päin peräseinäjokea,anteeks vaan ;)

Ympäristötarkastajan kanssa olen ollut yhteyksissä ja olen vielä lisää tässä...

Sitten olen yrittänyt päivittää meidän nettijäsenrekisteriä,laskutusta ym.ym.ym. Olen tullut siihen tulokseen,että pitää teiltä kaikilta pyytää,että laittaisitte minulle joko sähköpostilla,tai tekstiviestillä tietonne minulle.Eli Nimi, syntymäaika, osoite+sähköpostiosoite, puh.numero,ja oletko jäsen,maanomistajajäsen.Puhelimitse ei onnistu,ellen sitten varaa jonain määrättynä vapaailtana esim.tunnin soittoajan,olisiko sekään huono? Saisin henk.koht puhua sellaisten jäsenten kanssa joita en välttämättä ole koskaan nähnyt,tai kenen kanssa ikinä edes ollut puheissa?

Näin saisin tuon rekisterin ajantasalle,ja laskutuskin sujuisi hyvissä ajoin,eikä jäisi aina loppuvuoteen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Sako shootingcenter ynnä muuta

Keskiviikko 30.11.2016 klo 11:56 - Terhi

Heipä vaan kaikille pitkästä aikaa!

Metsästyskautta on vielä jäljellä. Alkaa olla hyvät kelit kettu ja jänisjahdeille. Jäniksiäkin näyttäisi alueella olevan.Tosin tuo joki taitaa olla tällä hetkellä koiraa ajatellen vaarallinen. Ilvesjahti käynnistyy varmaankin nyt viikonlopun aikaan ja kaikilla seuran jäsenillähän on mahdollisuus osallistua,ilmoittautumalla minulle. Jahdataan yhteisjahtina,yhdelle ilvekselle on lupa. Kauriita ollaan aloitettu ruokkimaan jo muutama viikko sitten ja niitä näkyykin alueella ihan mukavasti. Tässä pikkuisen olen suunnitellut muutamia juttuja.Jos kiinnostusta olisi,niin ensinnäkin jos sattuisi joku viikonloppu hyvä ilma,porukka olisi halukas,niin järjestettäisikö yhteinen jänisjahti? Tai myös kettujahti vois olla? Jos vaikka koira saataisi,eli kuka tietää kenellä olisi,tai jos itsellä on...Paisteltaisi kenturalla makkaraa ja käytäisi yhdessä vähän jahdissa.Vaikka sellainen talvitapahtuma,johon voisi ottaa perheen mukaan. Toinen juttu, olisi reissu sinne Lappeenrantaan SakoShhotingcenteriin. Käytiin pienellä porukalla testaamassa mesta ja ainakin sama sakki on innokas lähtemään uudestaankin. Lisää mahtuisi porukkaan! Ei ole mikään hirviporukan juttu,vaan kaikille,jotka jotakin metsästää ja kivääriä osaa käsitellä. Jos on halukkaita kokeilemaan pistooleita,niin niilläkin mahdollisuus ampua. Samalla systeemillä,kuin viimeksi,eli ruoka ja jos halukkaita,niin myös saunominen mahdollista.Ne ammuntojen jälkeen...Yhden päivän reissu tuonne tammikuun puolen välin huitteille,lauantai.Ilmotelkaa minulle mahdollisimman pian(ei vielä sitova)että osaan kysellä sieltä päivää ja ilmoittaa jo alustavasti kuinka monta tulossa. Ja jos tarpeeksi porukkaa,niin otetaan joku isompi auto. Veikkaisin,että hintakaan ei tule olemaan este. Vähän jotain,että ei ihan "mökkeydytä" ja jotain seuran yhteistä!

Kommentoi kirjoitusta.

Ampumarata

Torstai 30.6.2016 klo 11:23 - Terhi

Heippa vaan kaikille!!

Totta se on! Ampumaradalla on kunnostustyöt käynnissä ;) Itse en ole päässyt paikalle, kun autolla kyydissä pyörähtämässä,sattuneista syistä ;)

Nyt oisi tilanne seuraavanlainen!!

JOKAINEN SEURAN JÄSEN HUOMIO!! 

On päätöksen aika. Pian pidetään johtokunnan kokous, jossa mietimme jokainen johtokunnan jäsen kantamme ampumaradan ostamiseen, sitten lyömme älyttömän fiksut päämme yhteen ja teemme oman ehdotuksemme seuran kokoukselle, käymmekö tarjoamaan ampumaradasta euroja. Myös jos, niin minkä verran,millä kustannamme. Tämä esitys sitten tuodaan seuran kesäkokoukseen. Nyt siis jokainen jäsen kokoukseen mukaan ja SIELLÄ PAIKAN PÄÄLLÄ KOKOUKSESSA PÄÄTÄMME TÄSTÄ ASIASTA!! 

Jos ratoja koskevia kysymyksiä tulee mieleen, niin vastaan parhaani mukaan, eli minuun voi ottaa yhteyttä, jos jokin askarruttaa ennen oman päätöksen tekemistä. Olen toiminut ampumaradan vastaavana hoitajana/vastuuhenkilönä asioita hoitamassa nyt viimeiset viitisen vuotta. Virallista paperia on kertynyt ihan muutama kansiollinen, joten eiköhän sieltä vastauksen saane kaivaneeksi moneen mieltä askarruttavaan asiaan. Ja jos ei mitä löydy, niin selvitän.

Kommentoi kirjoitusta.

Eräpäivä ja muutakin lukekaapas ;)

Sunnuntai 19.6.2016 klo 22:22 - Terhi

Hei vaan kaikille!

Pakko on tännekkin päivitellä ;) Kiitos siis vielä koululaisten eräpäivään osallistuneille niin meidän oman seuran jäsenille, kuin Sukevan Erä- ja Luonnon porukoille!! Hienosti vedetty :)

Se lehtikirjoitus poiki meille ja Sukevan porukoille pikkusen lisäjutun. Toivon että löytyy vielä muutama kaveri. Siis Elokuussa olisi vammaisille lapsille Lohirannassa tapahtumapäivä, jonne kyselivät meiltä ja jos myös saatais Sukevan porukka mukaan, mahdollisesti metsästyskoirien esittelyä(aina varma nakki ;) ), sekä jos yksi rasti olisi, missä olisi niitä taljoja ja täytettyjä eläimiä. Ei siis meidän tarvitse muuta. Onnistuisiko? Kahvi ja ruokapalkka ;)

Ja vielä AMPUMARATA siellä möyritään nyt!! Huhhuh, eikä menny kun muutama vuosi. Saatan tehhä pienen rikoksen ja "köntytä"kuhan pääsen täältä E-Karjalasta, sinne radanreunalle istumaan ja ottaa yhden JekkuEdin,ihan vaan sen kunniaksi ;)

Ja metästysseuran kesäkokouspäivääkin jo tiukasti kattellaan!! ;)

Kommentoi kirjoitusta.

Eräpäiväasiaa

Sunnuntai 1.5.2016 klo 11:26 - Terhi

Heippa!

Varmaankin ajankohdasta johtuen,ei hirmuista osalllistujaryntäystä Kenturalla lauantaina näkynyt ;)

Otetaan uusiksi PE 6.5. klo 17.00.

Tarkoitushan olisi vihdoin järjestää koululaisille pienimuotoinen eräpäivä Kenturalla. Makkaranpaistoa,eräpolku,koiraesittelyä,ym...

Sinne olisi tervetulleita katselemaan myös muutkin kiinnostuneet.

Kaikki nyt aivosolut käyttöön ja yrittäkääpäs keksiä yksi rasti sinne eräpolulle. Tunnistustehtäviä jo on,mutta mitä muuta?

Perjantaina olisi tarkoitus kartoittaa ns.talkoolaisten määrä ja varmistaa se päivä.(Alustavasti olisi toukokuun viimeisellä viikolla ma 23,tai ti 24.) ?

Kiire tulee pian,jos meinataan saada homma aikaiseksi,ettei jää JÄLLEEN puheasteelle...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Jäsenmaksuista

Sunnuntai 13.3.2016 klo 1:03 - Terhi

Hei kaikki seuran jäsenet, myös koejäsenet :)

Kuten varmaankin muistatte, on seura siirtynyt omatoimiseen jäsenmaksun maksamiseen. Tarkistakaas, onko viime vuoden jäsenmaksu maksettu...Jos on päässyt unohtumaan, niin vielä ehtii. Maksutiedothan löytyvät tuolta sivuvalikosta.Tilinumerosta lähtien (ei ainakaan vielä ollut hävinnyt mihinkään bittiavaruuteen ;) ) Seurasta eroaminenhan on yksinkertaista, ilmoitusta joko sihteerille tai allekirjoittaneelle kirjallisesti. Ei turhaan sihteeri laittele muistutuskirjettä ja odottele...Kun tuppaa aina hankaloittamaan ne roikkuvat jäsenmaksut sitä seuran kirjanpitoa...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Toisen omaisuutta

Maanantai 11.1.2016 klo 20:41 - Terhi

Huomijjo!

Sinä/te jotka olette mahdollisesti ottaneet mukaanne,tai vaihtoehtoisesti lempanneet jorpakkoon parit heti tappavat näädän raudat,voisitteko palauttaa ne sinne,mistä otitte,tai vaihtoehtoisesti Sukevan paloasemalle. Myös minun Saukkosuon laavulle jättämän pikkukirveen voisi palauttaa sinne samaan paikkaan, kuka sen nyt sitten on vienykkään.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

SRVA

Lauantai 12.12.2015 klo 12:46 - Terhi

Hei kaikki seuran jäsenet!!

Onko kenellä halukkuutta osallistua SRVA-toimintaan...?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Kesäkokouksen satoa

Keskiviikko 26.8.2015 klo 11:46 - Terhi

Hei kaikkki seuran jäsenet!

Alkaa olla kesälomat lopuillaan ja metsästyskausikin on jo monella avattu. 

Seuran kesäkokous pidettiin 7.8.15 (ihan ajallaan jopa ;) ) Tässä nyt tähdellisimpiä päätöksiä,jotka vaikuttavat tulevaaan metsästyskauteen: -> Painappa kohtaa "lue lisää"...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

tapahtumaa

Torstai 30.7.2015 klo 0:57 - Terhi

Heipä vaan hei kaikille :)

Kun ei tarpeeksi jo ois...

Haikailin jo viime kesälle sellaista tapahtumaa tuohon ampumarata-alueelle,joka olisi tarkoitettu maanomistajille ja heidän perheilleen ja sukulaisille,tuttaville,metsästysseuran jäsenille ja heidän perheilleen ja sukulaisilleen. Jossa olisi metsästyskoirien esittelyä,jokin pienimuotoinen erä/metsästyshenkinen tehtävärasti rata, jotain pikkusia leikkimielisiä kilpailuja,ratoja kun nyt ei saada tänäkään vuonna näköjään auki edes siksi yhdeksi päiväksi,niin jos saataisi jostain esim.laser ammunta laitteisto,tai edes ilmahirvirata lainaksi,makkaran paistoa kahvia,pullaa...

Talkoolaisiahan meillä seurassa varmasti riittäisi tällaisen järkkäämiseen ;) 

Olisi pieni kiitos maavuokraajille. Koulujen kesälomathan kyllä varmasti ehtisi loppua, jollei sillai suitsait porukalla tehtäis, mutta elokuun aikana jokin lauantai esim.?

Olenko homman kanssa yksin, vai olisiko halukkaita ja mitä mieltä olisiko osallistujia?

Kommentoi kirjoitusta.

Ampumarata-asiaa

Maanantai 8.6.2015 klo 13:59 - Terhi

Heipä vaan kaikille.

Tässä nyt pientä päivitystä ampumaradan tiimoilta...

Pidimme palaverin, johon osallitui seurasta,alueen haltija ja alueen omistaja, sekä Ely-keskuksesta valvova viranomainen. Keskustelimme radan tilanteesta, eli penkkojen vaatimasta puhdistuksesta, jonka nyt ihan virallisesti hoitaa alueen haltija(Alke), Senaatti alueen omistajan ominaisuudessa halusi vielä lisäselvityksiä alueen puhditus/kunnostustarpeesta ja siellä on nyt käynyt  mies ottamassa liukoisuusnäytteitä. Kunhan ne näytteiden tulokset on valmistuneet, niin sitten pitäisi taas selvitä lisää. Isoin ongelma tässä koko hommassa on ollut se, että minulle ei näiden muiden suunnalta oikeen ole tullut tietoa suunnitelmista/mitä he oikein aikovat ja sitten tulla tupsahtaa yllärinä, kun minun tehtävänäni on kumminkin pitää aluetta valvovat lupaviranomaiset kartalla. Annoin kyllä asiasta pikkasen palautetta siellä palaverissa...;) Nyt jälleen on ollut puhetta, että kyllä tämä tänä kesänä nyt jo selviää....En voi muuta sanoa, kun että "katellaan"..

Niin. Palaverissa tuli myös puheeksi, josko olisi saatu radat käyttöön siihen asti, kunnes penkkojen puhdistustyöt aloitetaan, mutta asiasta päättävä henkilö ei kyseistä lupaa myöntänyt, kun vankilan johtaja tätä asiaa oli kysynyt.

Olen kumminkin positiivisella mielellä,taas toistaiseksi :D

Kommentoi kirjoitusta.

Talkoista ja vähän muustakin

Maanantai 20.4.2015 klo 21:03 - Terhi

Hei vaan kaikille jäsenille!

Kevättä pukkaa,joka tarkoittaapi sitten pikkuhiljaa talkoita ja touhuilua ;)

Tuonne tapahtumakalenteriin silloin tällöin saattaapi putkahella jonkinlaista tapahtumaa. Kannattaa kurkata jo seuraavallekkin kuukaudelle,että mitä sieltä löytyypi :) Kuten nytkin näyttäis ylimäärästä kokousta ja vielä kevään ensimmäistä talkoota pukkaavan. Het vapun juhlinnasta pikkasen tärisevin käsin päättämään asioista, josta sitten hikeä otsalta pyyhkien vaappuvin huterin askelin siirtymä Saukkosuolle raivuuhommiin. Mutta nou hätä te reippahat talkoolaiset, sielläpä sitten on oloa korjaavaa juomaa(LIMUA ;) ) tarjolla,sekä lisäpotkua antamaan grillissä tirisevää makkaraa :P Yrittääpä allekirjoittanut keitellä kunnon sumppiakin avotulella,että poroja sitten liikenteessä tälläkin leveysasteella...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Jäsenmaksuasiaa

Torstai 26.3.2015 klo 12:54 - Terhi

SEURAN JÄSENET HUOM!!

Sihteeri ilmoitti, että tänä vuonna jäsenmaksut vielä omatoimisesti seuran tilille, koska laskutusjärjestelmä vaatii jokaisen jäsenen sähköpostiosoitteen, että voidaan laskuttaa.

Eli seuran tilinumero: Kalliosuon erämiehet ry FI45 5435 1750 0459 91 

Viestit kenttään: Jäsenmaksu(kenen) ja vuosi (2015)

Toukokuun loppuun mennessä.

Laittakaapa sana kiertämään ja ilmoittakaa se peevelin sähköpostiosoite meidän sihteerille!!

Kommentoi kirjoitusta.

Päivitystä pitkästä aikaa

Torstai 26.3.2015 klo 12:48 - Terhi

Pitkähkön tauon jälkeen alkaa taas tännekin tulla päivitystä. Allekirjoittaneella on ollut aika hulinaa tässä muutaman kuukauden,mutta nyt alkaa jo tulla rutiinia,joten alan ehtiä päivittämään juttuja tännekkin. Sihteerikin on yötä myöten puskenut pitkin hankia ja aika monen sähköpylvään "latvassa"keikkunut,että meille kaikille tulisi sitä tärkeää virtaa. On ollu sormet jäykät iltasin,ettei näppikselle enää ole taipunut. Siltäkin osin,ennen kesän tulevia mylläköitä on tilanne helpottanut.Mutta itse asioihin.

Seuran talvikokous on pidetty ja sieltä tähdellisimpiä asioita tulee tässä,ketkä eivät olleet paikalla,tai ei ole sana kiirinyt:

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »